Dear visitors,


Kedves Látogató!

Ez egy erotikus elfenekeléssel foglalkozó blog. Ha ezt kerested, jó helyen jársz. Ha csak véletlenül keveredtél ide, akkor szabadon dönthetsz, hogy bóklászol még itt egy kicsit, vagy pánikszerűen elmenekülsz.

Ne tétovázz, ha van valami mondanivalód! Szólj hozzá! Küldd el saját művedet! Mutasd meg magad!

Fogadd el ezt a blogot olyannak, amilyen. Egy izgalmas, intellektuális, érzéki és erotikus játék tere, ahol a valóság és a fantázia határán táncolunk.

Van kedved táncolni?


* * *

Dear visitors,

This is a blog dealing with erotic spanking. If you are interested in this topic, it is good place for you. If you are here by mistake, you can freely choose to stay here or run away in panic.

Do not hesitate if you have something to say! Feel free to send your messages! Send us your own stories! Show yourself!

Receive this blog for what it is. An exciting, intellectual, sensual and erotical playing field where we can dance in the border of reality and fantasy.

Will you enjoy this dance?


(wassmarok@gmail.com)

2010. november 17., szerda

Békeffy István - Stella Adorján: Janika

Ami itt látható, az - legalábbis számomra - egészen különleges élmény. A Janika című színdarabban Tahi Tóth László alaposan kiporolja az egyébként szenzációs alakítást nyújtó Udvaros Dorottya fenekét.



A történet szerint Budapest népszerű színésznőjét 15 éve galád módon faképnél hagyta a férje, mondván, hogy Amerikába utazik egy színdarabot megrendezni. A rendezés ezek szerint jó sokáig tartott, nem csoda hát, hogy közben összeakadt egy másik hölgyeménnyel, akinek nem lenne kifejezetten ellenére, ha megkérnék a kezét. E közben Budapesten a Janika című produkció címszerepére szeretnék felkérni a gyönyörű primadonnát, aki meglehetősen ódzkodik egy 14 éves kisfiú szerepétől. Azért, hogy barátkozzon a szereppel, egy kiskamasz ruhájába bújik, mikor is betoppan az egykori (s egyben örök) szívszerelme, ám most is csak azért, hogy elintézzék a válás formaságait. Kihasználva az alkalmat az asszony meghagyja férjét abban a tudatban, hogy ő nem más, mint saját fia és minden színésznői praktikáját bedobja, hogy visszacsábítsa a férjét.



Érdemes összehasonlítani ezt a színházi előadás az eredeti, 1949-ben készült filmváltozattal, melyben Turay Ida játszotta a primadonna (s egyben Janika) szerepét.Mint ahogy arra Ismeretlen nevű kedves hozzászóló is felhívta a figyelmet, Békeffy István kifejezett a feleségének, Turay Idának írta ezt a művet, ami valóban elegáns gesztus. A filmet a kor legjelentősebb színészei játszották el - igen nagy sikerrel.Érdekesség viszont - amire "Ismeretlen" is utalt -, hogy a színdarabban ugyancsak szerepel Turay Ida.

És még egy apróság: a filmben a szerzőt, melyet Latabár Kálmán alakít Fenek-nek hívják. A film végén ugyan már a Fellegi nevet kapja, de akkor már megírta a Janikát, melyben megtörténik a fenekelés.

7 megjegyzés:

  1. Mikori lehet, úgy látom, nem mai, pedig megnézném.
    Azért vicces, hogy Turay Ida a színes fimben is ott van. Azért ne szóld le az eredeti filmet sem, azt Békeffi I. kifejezetten a felesége számára írta:)Szerintem nem rossz ajándék.

    VálaszTörlés
  2. Valóban szép ajándék, és nem is szeretném leszólni. Nekem nagyon naivnak tűnik a film. Igaz, hogy közben sokat változott a világ.

    VálaszTörlés
  3. Érdekes lehet egy ilyen darabban naponta szerepelni. Pláne ha az író, vagyis a férj játszaná a férfi főszerepet, de úgy látszik, nem volt féltékeny és átengedte másnak a lehetőséget.

    VálaszTörlés
  4. (Ja, a 2. klipet cseréld ki a 8/7-re, abban van az a jelenet, amit ki akartál rakni.)

    VálaszTörlés
  5. Azóta egyébként többen eljátszották még színpadon a darabot, van egy, ahol Nemcsák Károly-Pápai Erika a főszereplők, stílusosan a Turay Ida Színházban. De most ott sem adják jelenleg.

    VálaszTörlés
  6. Pápai Erika is nagyon jó színésznő!

    VálaszTörlés
  7. Ki is vettem a címből az Udvaros Dorottyára vonatkozó részt

    VálaszTörlés