Dear visitors,


Kedves Látogató!

Ez egy erotikus elfenekeléssel foglalkozó blog. Ha ezt kerested, jó helyen jársz. Ha csak véletlenül keveredtél ide, akkor szabadon dönthetsz, hogy bóklászol még itt egy kicsit, vagy pánikszerűen elmenekülsz.

Ne tétovázz, ha van valami mondanivalód! Szólj hozzá! Küldd el saját művedet! Mutasd meg magad!

Fogadd el ezt a blogot olyannak, amilyen. Egy izgalmas, intellektuális, érzéki és erotikus játék tere, ahol a valóság és a fantázia határán táncolunk.

Van kedved táncolni?


* * *

Dear visitors,

This is a blog dealing with erotic spanking. If you are interested in this topic, it is good place for you. If you are here by mistake, you can freely choose to stay here or run away in panic.

Do not hesitate if you have something to say! Feel free to send your messages! Send us your own stories! Show yourself!

Receive this blog for what it is. An exciting, intellectual, sensual and erotical playing field where we can dance in the border of reality and fantasy.

Will you enjoy this dance?


(wassmarok@gmail.com)

2011. október 16., vasárnap

Az igazi Sabina Spielrein - The real Sabina Spielrein

Nem tudom, hogy Jung tényleg kiporolta-e Spielrein kisasszony fenekét. Gyanítom, hogy ez csak az írói fantázia szüleménye. Ám ha mégis így tett, akkor egy nagyon érdekes személyiséggel tette ezt meg.
Azt nyugodtan megállapíthatjuk az a "Dangerous Method" alábbi jelenetei inkább a készítőik romantikizáló szándékát mutatják.




A valóság bizonyára ettől eltér. De hát ki is volt valójában Sabina Naftulovna Spielrein (Сабина Нафтуловна Шпильрейн)?

Előző bejegyzésben írtam a származásáról, a szüleiről, valamint a szerelmi románcáról Junggal.
1911-ben védte meg a skizofrénia témájában készített doktori értekezését. Nem sokkal később megválasztották a Bécsi Pszichoanalitikus Egyesület tagjának. Minden jel arra mutatott, hogy elindult egy sikeresnek ígérkező szakmai karrier.

Ám az események másként alakultak.  Férjhez ment, szült két gyereket, majd visszament Szovjet -Oroszországba. Ott egy pszichológusnővel közösen egy ún. "fehér" óvodás alapítottak, amely onnan kapta a nevét, hogy minden fehér színű volt benne, a falak, a bútorok, stb. Ebbe az alternatív óvodába járt Sztálin Vaszilij nevű fia is.

A történelem alaposan közbeszólt.Szabina férje, Pável, továbbá a bátyja, Isaac, a sztálini terror idején pusztult el.

Sabinát és két gyermekét egy náci halálbrigád végezte ki 1942-ben, Zmievskaya Balkában. Itt egyébként kb. 27 ezer zsidót hurcoltak és pusztítottak el, függetlenül attól, hogy kik is az illetők, és szakmailag, emberileg mit tettek.

Ez a valóság. Elnézést, ha nem túl vidám történet.

Annyit lehet még hozzátenni, hogy Sabina Spielrein történetét nem most dolgozták fel először filmen. 2002-ben egy magyar származású, Svédországban élő rendezőnő, Márton Erzsébet készítette el az Ich hieß Sabina Spielrein ( My Name volt Sabina Spielrein ) című dokumentumfilmet.

De találtam egy másikat is, ahol Roberto Demarchi neve szerepel.

Minden jel szerint ezek hitelesebben mutatják be az igazi Sabina Spielrein történeté, mint az egyébként bizonyára látványosabb, és üzletileg is sikeresebb, mint a "Dangerous Method".

Tetszik a zenéje is!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése