Dear visitors,


Kedves Látogató!

Ez egy erotikus elfenekeléssel foglalkozó blog. Ha ezt kerested, jó helyen jársz. Ha csak véletlenül keveredtél ide, akkor szabadon dönthetsz, hogy bóklászol még itt egy kicsit, vagy pánikszerűen elmenekülsz.

Ne tétovázz, ha van valami mondanivalód! Szólj hozzá! Küldd el saját művedet! Mutasd meg magad!

Fogadd el ezt a blogot olyannak, amilyen. Egy izgalmas, intellektuális, érzéki és erotikus játék tere, ahol a valóság és a fantázia határán táncolunk.

Van kedved táncolni?


* * *

Dear visitors,

This is a blog dealing with erotic spanking. If you are interested in this topic, it is good place for you. If you are here by mistake, you can freely choose to stay here or run away in panic.

Do not hesitate if you have something to say! Feel free to send your messages! Send us your own stories! Show yourself!

Receive this blog for what it is. An exciting, intellectual, sensual and erotical playing field where we can dance in the border of reality and fantasy.

Will you enjoy this dance?


(wassmarok@gmail.com)

2010. július 18., vasárnap

Egy méltatlanul elfelejtett grafikus: Gaál Margit

Gaál Margit (Ungvár, 1898 - ?)

Internetes oldalakat böngészve bukkantam rá Gaál Margit grafikus művész nevére. Rajzai az erotikus BDSM, korbácsolás, elfenekelés témakörében születtek (F / F és M / F).





Gaál Margit tanulmányait a Képzőművészeti Főiskolán végezte, ahol Glatz Oszkár volt a mestere. Színes rajzaival és vízfestményeivel 1920 óta vett részt a Nemzeti Szalon kiállításain.



Rajzait szívesen közölték a német folyóiratok az 1920-as és a 1930-as években.

Legismertebb munkája a Gáláns dalok (Songes Galantes), melyet 1920-ban, Párizsban adtak ki. Érdekessége, hogy összesen száz dedikált páldány készült, s ezen kívül ötszáz szerzői aláírás nélküli példányt is kinyomtak. A 14. számú dedikált példányt 1200 dollárárt kínálják. Magyarországon is eladásra kínáltak egyet, bár annak nem tudjuk az árát.
S bár az interneten jórészt a grafikái láthatok, egy festményére is sikerült rábukkanni.


Sajnálatos, hogy ennyire keveset tudnak szülőhazájában Gaál Margitról, miközben a külföldön (Németországban ill. Franciaországban) nagyon sikeres volt. Nem tudjuk például a halála idejét sem.

Ha valaki bővebb információ tud adni Gaál Margítról, vagy esetleg be tudna szkennelni valamely művet, azt nagy örömmel vennénk!

1 megjegyzés: